Rotterdam

‘Chinees Meisje’ is ontstaan in 2009: op uitnodiging van Theater Walhalla in Rotterdam Katendrecht is speciaal voor de Operadagen Rotterdam 2009 een operawandeling ontworpen die publiek tien dagen liet kennismaken met de Chinese gemeenschap in Katendrecht en Nederland, en met Chinese opera in het bijzonder.

Elke avond werd publiek door ‘Chinees Meisje’ meegevoerd langs drie installaties die een schets boden van het verleden, het heden en de toekomst van Chinezen in Rotterdam en Nederland. De operawandeling eindigde in het theater met een kennismaking met de Kantonese opera en met de bijzondere Face-Changing Operakunst uit Hong Kong.

De drie installaties bevatten fotoportretten die de kracht van Chinese vrouwen toonde: hun gezichten, hun ambities, familiebanden en gemeenschapszin en iets van hun geschiedenis.

Gedurende de tien dagen van de Operadagen Rotterdam fungeerde Theater Walhalla als een Chinees Theehuis en dé plaats waar bezoekers dagelijks konden genieten van Chinese thee en cultuur, muziek, workshops, dans, voordracht, chinese films, eten en onverwachte ontmoetingen. Chinese dames uit Katendracht runden met groot succes het druk bezochte theeterras.

www.theaterwalhalla.nl / www.operadagenrotterdam.nl

klfilm2 klopening 2296 klsameneten kltaichiworkshop1 klvrouwenmiddag1 slauerhof 6737 kl toekomst_4918mail

Reacties zijn gesloten.